I.c.m. natuurlijk ventilatiesysteem

Combinatievoordeel met natuurlijk ventilatiesysteem

Warmtepompboiler + automatisch ‘vraaggestuurd’ natuurlijk ventilatiesysteem

Het is mogelijk om een nog grotere verlaging van de EPC te realiseren door het 'vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem' samen met de warmtepompboiler van Kodi toe te passen.

Naast de individuele energiebesparingen wordt een nog hogere energiebesparing van de warmtepompboiler gerealiseerd doordat de ingebouwde ventilator in de warmtepomp komt te vervallen.


De luchttoevoer vindt op een natuurlijke manier plaats (met behulp van de zelfregelende roosters), de luchtafvoer door een gelijkstroom ventilator. De afvoerlucht wordt door de verdamper van de boiler geperst. De warmtepomp onttrekt hieruit de warmte en gebruikt deze om het tapwater te verwarmen. Vervolgens wordt de afgekoelde lucht naar buiten afgevoerd.

Als de warmtepomp in bedrijf is zorgt het 'vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem' voor het minimaal vereiste debiet van de warmtepomp.
Doordat beiden in aanmerking komen voor een waardering in de EPC berekening kunnen hiermee energiepremies verkregen worden en kan er op bouwkundige voorzieningen worden bespaard.

Dit gecombineerde systeem komt in aanmerking voor een EPC verlaging van (0,15 + 0,18) ca. 0,33.