Kodi wp-boilers

Kodi warmtepompboilers

De Kodi warmtepompboilers zijn in de volgende modellen verkrijgbaar:

 

     VT-2131

    VT-3131

      

     Download folder:

     VT-2131

       Download folder:

       VT-3131

 


De TNO-testresultaten van de warmtepompboiler vindt u hier: rapport TNO

De geïntegreerde warmtewisselaar van 1 m² maakt de koppeling van aanvullende verwarmingscapaciteit
met b.v. zonnepanelen mogelijk. Daarnaast kan dit systeem gedurende de warme zomerperiode dienen voor zogenaamde topkoeling. Door de werking van de warmtepomp om te keren koelt de warmtepompboiler de aangezogen buitenlucht. Er zijn standaard voorzieningen opgenomen om de vorming van de legionellabacterie effectief te voorkomen/bestrijden.

Alle Kodi warmtepompboilers hebben de volgende kenmerken:

  1. Goed voor ons milieu door lage CO2 uitstoot
  2. Hoge tapcapaciteit van 800 liter per etmaal
  3. Hoge watertemperatuur van max. 62 °C
  4. Betrouwbaar systeem met lage onderhoudskosten
  5. Standaard tweetoeren ventilatorbox
  6. Standaard aparte warmtewisselaar
  7. Standaard elektrisch verwarmingselement
  8. Benodigdheden

1) Goed voor ons milieu door lage CO2 uitstoot;
De warmtepompboiler springt zeer zuinig om met energie en belast daarom het milieu minder dan zijn conventionele tegenhangers.

2) Hoge tapcapaciteit van 800 liter per etmaal;
Ondanks het lage opgenomen vermogen van 0,6 kW is de warmwater opbrengst 800 liter warmwater per
24 uur. Door het rendement van 300% is het effectieve vermogen van de warmtepomp immers 3 x 0,6 kW =
1,8 kW.

3) Hoge watertemperatuur van max. 62 °C;
De hoge watertemperatuur is ruimschoots voldoende voor praktisch ieder voorkomende toepassing. Deze temperatuur kan zonder de toepassing van het standaard elektrische verwarmingselement worden bereikt.
Bij langdurig verblijf van het water in het reservoir (bv. tijdens een vakantie) kan het elektrische verwarmingselement worden toegepast om de warmtepompboiler sneller op te warmen.

4) Betrouwbaar systeem met lage onderhoudskosten;
Door de lage storingsgevoeligheid van de warmtepompboiler is er slechts één onderhoudsbeurt per drie jaar noodzakelijk. De magnesiumanode, die corrosie binnen het systeem tegengaat, moet dan worden vervangen. Afhankelijk van de toepassing moet wel rekening gehouden worden met het tussentijds reinigen en/of vervangen van de luchtfilter(s). De garantie en levensduur zijn vergelijkbaar met die van een conventionele boiler.

5) Standaard tweetoeren ventilatiebox
Besparing op nieuwbouwkosten
Een nieuw te bouwen pand moet voldoen aan de wettelijk vastgestelde Energie-Prestatie-Norm (EPN).
In deze norm zijn een aantal eisen vastgesteld die betrekking hebben op de isolatie van het pand. Moderne panden worden steeds beter geïsoleerd om oncontroleerbare ventilatie (door kieren en naden) en daarmee warmteverliezen te beperken. Om de luchtkwaliteit te waarborgen en vochtproblemen te voorkomen is mechanische ventilatie noodzakelijk. Deze is gebonden aan de wettelijk vastgestelde norm NEN 1087. 
De warmtepompboiler is standaard uitgerust met een 2-toeren ventilatorunit (300 en 450 m³/h in vrije loop) die ruimschoots aan deze norm voldoet. De conventionele ventilatorbox hoeft dus niet te worden geplaatst waardoor er op de bouwkosten wordt bespaard.

Uitbreiding functionaliteit mechanische ventilatie
Het gangbare mechanische ventilatiesysteem verzorgt doorgaans de ventilatie van de keuken, bijkeuken, badkamer en toiletten. Het toch al uitstekende rendement van de warmtepompboiler neemt nog verder toe
als ook warmteproducerende apparaten op het ventilatiesysteem worden aangesloten. Hierbij valt te denken aan de wasdroger en afzuigkap.

Airconditioning
De warmtepompboiler onttrekt de energie uit de afzuiglucht waardoor deze gekoeld en gedroogd wordt. Deze gekoelde lucht kan, al dan niet gemengd met buitenlucht, terug worden gebracht in het pand. Op deze manier heeft de klant beschikking over een airconditioning zonder dat hiervoor extra energiekosten worden betaald.

6) Standaard warmtewisselaar;
De warmtepompboiler is uitgerust met een aparte warmtewisselaar in het waterreservoir. Hierop kan een afgiftesysteem of warmteopwekker worden gekoppeld. Met een externe warmteopwekker kan het tapwater sneller worden opgewarmd. Dit kan vooral van belang zijn in een situatie waar meer vermogen gewenst is (b.v. het bedrijfsleven). Optioneel kan ook een tweede warmtewisselaar worden ingebouwd, bijv. t.b.v. vloerverwarming.

7) Standaard elektrisch verwarmingselement;
Onder normale omstandigheden is het vermogen dat wordt geleverd door de warmtepomp meer dan voldoende om de tapwatervraag te dekken. Voor situaties waar (tijdelijk) meer vermogen noodzakelijk is
kan gebruik gemaakt worden van het standaard elektrisch verwarmingselement met een vermogen van minimaal 1,5 kW.

8) Benodigdheden
De volgende punten dienen in acht genomen te worden bij gebruik van de warmtepompboiler;