Voordelen warmtepompboiler t.o.v. elektrische boiler en HR-combiketel

Een warmtepompboiler is een warmwatervoorziening die op een bijzonder economische manier omspringt met het toegevoerde aandrijfvermogen. De warmtepompboilers van Kodi hebben een rendement van ca. 300%. Conventionele warmwaterapparaten maken gebruik van aardgasbranders of elektrische verwarmingselementen waarvan het rendement altijd kleiner is dan 100%. De warmtepompboiler springt zeer zuinig om met energie en belast daarom het milieu minder dan zijn conventionele tegenhangers (zie ook primaire energie).

Een nieuw pand wordt tegenwoordig vaak uitgerust met een HR-combiketel die zowel de ruimte- als de tapwaterverwarming voor zijn rekening neemt. Bij gebruik van een warmtepompboiler kan worden volstaan met een eenvoudiger (lees goedkopere) ketel die alleen de ruimteverwarming verzorgt.

De warmtepompboiler is een oplossing voor locaties waar geen gasleiding in de buurt of beschikbaar is. Er dient wel rekening te worden gehouden met een te lage (voornamelijk in de winter) luchttemperatuur of met sterke verontreinigende en agressieve dampen. Toepassingsvoorbeelden: campings, recreatiegebieden, sportgelegenheden, mobiele toepassingen (marktwagens) en veestallen.