Engineer Energietechniek

Kom en geef gas bij onze energietransitie!

Wie zijn wij en wat doen wij?

Kodi is een advies- en installatiebedrijf en loopt al meer dan 42 jaar voorop als het gaat om innovatieve en duurzame energietechnieken. Wij hebben veel kennis en ervaring in huis en richten ons vooral op bodemgebonden warmtepompinstallaties. Wij hebben alle certificaten voor het ontwerp, realiseren en beheren van zowel ondergrondse als bovengrondse installatiedelen conform BRL 6000-21 en BRL SIKB 11000.

Kodi is een serieuze partij voor projectontwikkelaars, architecten en aannemers voor advisering van de installatiekeuze in onder andere de BENG of voor de meest comfortabele en energiezuinige installatie op basis van gebouwsimulaties. Wij ontwerpen en installeren open of gesloten bronsystemen en verzorgen de voorbereidings- en uitvoeringsfase van BIM-georganiseerde projecten.

Kodi maakt deel uit van energieleverancier Eco2service, welke tot doel heeft het verduurzamen van gebouwen. Wij verzorgen voor Eco2service opwekkingsinstallaties voor woongebouwen die vervolgens 30 jaar in beheer blijven. Daarvoor ontwerpen en installeren wij dus steeds met het oog op een probleemloze exploitatie. Naast Eco2service heeft Kodi nog tal van andere opdrachtgevers.

Ons werkgebied ligt voornamelijk in Noord-Holland. Momenteel zijn wij onder andere sterk betrokken bij de ontwikkeling van Stationsgebied-West in Heerhugowaard. Hier wacht ons de advisering en realisering van warmtepompinstallaties voor vele wooncomplexen.

Wij hebben al veel bodemgebonden warmtepompinstallaties gerealiseerd voor zowel woningbouw als utiliteit. Momenteel zijn wij in het centrum van Heerhugowaard, samen met bouwbedrijf M.J. de Nijs, het woongebouw Lapis Lazuli met 207 woningen aan het afronden. Een ander mooi voorbeeld is het vorig jaar opgeleverde zorghotel met hospice De Egmonden in Egmond aan Zee, waar wij ook de complete klimaatinstallatie hebben geadviseerd en gerealiseerd.

Wie zoeken wij?

In ons bedrijf werken engineers met verschillende opleidingen, eigen karakters en specialiteiten. Wij hebben theoretische rekenwonders, maar ook engineers die graag op de bouw komen en goed zijn in aansturen, realiseren en inbedrijfstellen. Andere engineers zijn bezig om alle componenten te dimensioneren en uit te werken tot op de laatste details in Revit, om zo de complete technische ruimte in prefab te laten maken. De regeltechniek uitwerken, aanbesteden, begeleiden, inbedrijfstellen, monitoren en inregelen is het specialisme van weer een ander.

Wij werken onder andere met StabiCAD for AutoCAD en Revit, BINK (DGMR) simulatie, UNIEC (BENG) en EED. Verder omschrijven wij alle ontwerpen uitgebreid conform de BRL-richtlijnen en ook het opleverpakket moet van hoogstaand niveau zijn.

Wij zoeken een goed opgeleide engineer met ervaring die zich samen met ons verder ontwikkelt, alle certificaten voor bodemenergie gaat halen en gedreven is om mooie installaties te maken en kwaliteit te leveren.

Wat ga jij doen?

Jij gaat in de inwerkperiode samen met een collega engineer je de ontwerpen van Kodi eigen maken en iedereen goed leren kennen. Verder ga jij starten met het behalen van de certificaten voor bodemenergie voor zover je deze nog niet hebt. Na deze periode gaan wij enkele projecten uitzoeken uit ons goed gevulde projectenbestand en bij jou onderbrengen voor een ontwerp van de opwekkings- en afgifte-installatie en de verdere uitvoering hiervan. Ook hierbij krijg jij ondersteuning van ons team engineers.

Jouw belangrijkste taken zijn het vertalen van een programma van eisen naar een systeemconcept, maken van een werkbegroting, ontwerpen van het gesloten of open bronsysteem, overleg met bodemadviseur of bronboorder, verzorgen van de melding of vergunning, opzetten principeschema en stuklijst, maken van een regeltechnische omschrijving en het inbedrijfstellen en opleveren van de complete warmtepompinstallatie.

Een belangrijk uitgangspunt is dat de installatie zowel qua stichtings- als onderhoudskosten past binnen het vooraf bepaalde taakstellend budget voor de periode van 30 jaar. Dit zorgt ervoor dat je binnen de engineering zoekt naar de optimale balans tussen enerzijds het voldoen aan de minimale eisen voor de uitvoering en anderzijds zorgt voor de laagst mogelijke onderhoudskosten over deze levenscyclus. Dit aspect maakt deze functie extra interessant en past volledig in de trend van het voorkomen van verspillingen door te ontwerpen voor lange termijn. Hierdoor lever jij een wezenlijke bijdrage aan de energietransitie.

Wat bieden wij?

Een werkomgeving met enthousiaste en gedreven mensen waar jij tot je recht komt en met het aantal werkuren wat het beste aansluit op jouw persoonlijke leven of levensfase. Veel zelfstandigheid, eigen agenda, flexibiliteit, variabele werktijden en opleidingsmogelijkheden te over.

Een salaris van € 3.800,00 tot € 4.600,00 bruto per maand, afhankelijk van jouw opleidingsniveau en ervaring.

Een elektrische auto van de zaak in de vorm van een Hyundai Kona of Ionic, waardoor je vrij bent van brandstof- en onderhoudskosten. En uiteraard een laptop en smartphone van de zaak.

Verder goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Metaal en Techniek met onder andere de PMT pensioenregeling, 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen en 8% vakantiegeld.

Reageer