project
woningbouw

In 2019 is zorghotel en hospice de Egmonden gerealiseerd. Op een prachtige locatie aan de duinrand in Egmond zijn 25 zorgappartementen gebouwd die van alle gemakken zijn voorzien. 

PROJECTNAAM de Egmonden
PROJECT: Hospice en zorghotel de Egmonden
AANTAL: 25 zorgappartementen, 12 hotelkamers en 3 verzorgingskamers
LOCATIE: Egmond aan Zee

SYSTEEM: Gesloten bronsysteem
OPLEVERING INSTALLATIE: 2019

OPDRACHTGEVER: Hotel Zuiderduin – Egmond aan Zee
AANNEMER: Tervoort Egmond – Egmond aan den Hoef
ARCHITECT: Swan Artbuild – Warmenhuizen

In 2019 is zorghotel en hospice de Egmonden gerealiseerd. Op een prachtige locatie aan de duinrand in Egmond zijn 25 zorgappartementen gebouwd die van alle gemakken zijn voorzien. De combinatie van functie en locatie van het gebouw vragen natuurlijk om een duurzame en kwalitatief hoge klimaatinstallatie.

Kodi heeft de gehele installatie geëngineerd, ontworpen en gerealiseerd. Naast het gebouw en buiten het aardkundig monument zijn 36 stuks verticale bodemwisselaars geboord met een diepte van ca. 110 meter. Deze wisselaars van HDPE zijn aangesloten op een verdelerput met de benodigde leidingen op een diepte van ca. 80 cm onder maaiveld. Vanaf de verdelerput worden aansluitleidingen aangelegd richting de technische ruimte in de parkeergarage.

Een technische ruimte in de parkeergarage wordt ingericht met bodemwarmtepompen voor zowel verwarming als warm tapwater. Voor de verwarming zijn 2 warmtepompen opgesteld voor lage temperaturen (LT, <45°C) en voor de tapwaterverwarming een booster-warmtepomp voor hoge temperaturen (HT, >70°C).

De twee LT-warmtepompen worden aangesloten op een groot buffervat om pieken in de warmtevraag te kunnen opvangen en om het aantal start/stops te verminderen en hiermee de levensduur te verlengen. De HT-warmtepomp wordt aangesloten op 2 tapwaterboilers van 1000 liter voor opslag van warm tapwater van 65°C

Koeling wordt verzorgd met het gesloten bronsysteem, zonder tussenkomst van een warmtepomp (of koelmachine). Dit wordt vrije koeling genoemd en is zeer energiezuinig te noemen. Tevens zorgt dit voor een regeneratie van het bronsysteem.